13:30 - 14:15 | Sorgulama Topluluğu Modeli

 

 

Hazır kahvelere benzer şekilde, 5’i 1 arada eğitim olabilir mi? Sorgulama Topluluğu Modeli ile olur…Öğrenme ve öğretme sürecinde herkesçe kritik öneme haiz 3 elementin kesiştiği, fakat bu kesişimin çarpan etkisi yaparak 5-6 farklı ve etkili öğretim türünün yaşanmasına yol açtığı bir model…

 

Sunum Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Genel

Sunum İçeriği: Hazır kahvelere benzer şekilde, 5’i 1 arada eğitim olabilir mi? Sorgulama Topluluğu Modeli ile olur…Öğrenme ve öğretme sürecinde herkesçe kritik öneme haiz 3 elementin kesiştiği, fakat bu kesişimin çarpan etkisi yaparak 5-6 farklı ve etkili öğretim türünün yaşanmasına yol açtığı bir model…Görüleceği üzere ‘Sosyal, Bilişsel ve Öğretimsel Buradalık’ öğeleri bir araya gelerek, öğretmenler ve öğrenciler için ideal düzeyde bir öğrenme deneyimine imkan veriyor. İster geleneksel, ister teknoloji destekli öğrenme ortamlarında, öğrenme hedeflerine giden yolda en etkili enstrümanlardan birisi haline dönüşebiliyor…Bu 3’lü bir araya geldiğinde neler mi oluyor? Aktif öğrenme, öz-düzenlemeli öğrenme, işbirlikli öğrenme, akran öğrenmesi, durumlu/yaparak öğrenme, geri-bildirimle öğrenme, teknoloji ile öğrenme gibi hemen her kritik öğrenme deneyimini kapsıyor…Bu modeli takip eden eğitmenler ve süreci yaşayan öğrenenler, reçete misali hassas noktaları gözden kaçırmadan öğrenme yolculuklarına devam edebiliyor…

 

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz? Konuya ilgili tüm eğitimcileri bekliyoruz.

Sunuma Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler: Ön hazırlık gerekmemektedir.

Sunum Süresi: 45 dakika

Sunum Kontenjanı: Katılım 24 kişiyle sınırlıdır.

Sunum Sunucusu: Mehmet Akın Bulut

Sunum Sunucusu

MEHMET AKIN BULUT

2006 yılında başlayan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrenciliği esnasında ilim-bilim öğretmek ve öğrenmek nedir, ne değildir adına acı ve tatlı tecrübeleri bir arada yaşamış; bu tecrübeler kendisinin ufkunu açmakla beraber, temel mesleki gayesini de oluşturmuştur. İbn Haldun Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Eğitim Teknolojileri alanında doktora çalışmasını yürütmektedir. Çoğunluğu eğitim kurumlarına ve kurumsal şirketlere olmak üzere (e)öğrenme-(e)öğretme tasarım ve uygulamaları üzerine eğitimler vermekte, bu sayede katılımcılar ile birlikte öğrenmeye devam etmektedir. Nasıl ki eğitim önceliğe alınıp, dijitalleşme eğitime entegre ediliyorsa, insan, aile, doğa ve hayvan nimetlerine de öncelik tanınıp, öteki ve berikini bunlara entegre etmek gerektiğine inanmaktadır. Evli ve ikiz çocuk babasıdır.