Programın Başlamasına Kalan Süre

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Eğitim dünyasının yeni ufuklarını keşfet…

Araştıran, sorgulayan; seçen, geliştiren ve üreten; çağın gerektirdiği yetkinliklerde donanmış öğrencileri yetiştirmek büyük beceri ve sorumluluk gerektirir. Bu sorumluluğa sahip eğitimciler için yeni ufuklar keşfetmek temel motivasyonu oluşturur. Bugünün eğitim dünyasında yeni ufuklardan birisi de Metaverse…

Eğitim dünyası bu yeni süreci dikkatlice takip etmeye başladı. Bizler de Yeni Türkiye Eğitim Vakfı olarak Metaverse sürecini, eğitimciler ile ele almak ve konu üzerinde çalışmak için
22 Ekim 2022’de YETZ’22 ile Metaverse’te eğitim yolculuğuna çıkacağız.

Zirve Hakkında

EĞİTİMİN DÜNYASI DEĞİŞİYOR…

Eğitim teknolojileri alanındaki değişimleri konuşmak, değerlendirmek ve yeniliklere öncülük edebilmek amacıyla “Metaverse ve Eğitim” temasıyla zirvemizde buluşuyoruz.

2019’da pandeminin beklenmedik ve derin etkileriyle yüzleştik. Bu süre içerisinde toplumlarda çok önemli dönüşümler yaşandı. Dönüşümlerin en dikkat çekicisi de eğitim dünyasında gerçekleşti. Etki o kadar büyük oldu ki eğitim dünyası kendi süreçlerini derinden sorgulamaya başladı. Eğitimciler her tür soruna ve yeniliğe karşı daha duyarlı bir tavrı hızlıca benimsediler. Artık hiç olmadığı kadar dinamik bir eğitim sistemi ile karşı karşıyayız; Neodinamizm

Eğitim camiası olarak kazandığımız bu neodinamizmle Metaverse gibi yeni bir kavramı eğitim süreçleri açısından ele alma ve tartışma konusunda hiç olmadığı kadar meraklı ve istekliyiz.

Yeni bir tartışma alanı olan “Eğitimde Metaverse” eğitimin hem felsefesini, psikolojisini, sosyolojisini, yönetimini, öğretim yöntem ve teknikleri ile öğretim tasarımını hem de eğitimin dijital boyutu ve dijital yetkinliklerini içerdiğini görüyoruz. YETEV Eğitim Teknolojileri Birimi olarak biz de Metaverse kavramını bu bakış açısıyla ele alıyor, YETEV Okulları olarak mesleki işbirlikleri yoluyla öğrencilerimize yansıyacak bir fark oluşturabileceğimize inanıyoruz. Sizi de bu değerli etkinlikte yer almaya davet ediyoruz.

Etkinliğimiz Yenidoğu Okulları Çekmeköy Kampüsü’müzde gerçekleştirilecektir.

Etkinliğe katılabilmeniz için öncelikle kayıt formunu doldurmanız ve etkinlik günü de kayıt masasından yaka kartınızı alırken ilgili görevliye kaydınızı onaylatmanız gerekmektedir.

Kayıt formunu doldurduktan sonra program ile ilgili detaylı bir kısa mesaj ve e-posta göndereceğiz. Bu nedenle bilgilerinizi girerken doğruluğundan emin olmanız önem taşımaktadır.

AÇILIŞ KONUŞMALARI

Hayati OKTAY

YETEV Okulları Genel Müdürü
Necmeddin Bilal ERDOĞAN
YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı
Levent YAZICI
(Teşrif Etmeleri Halinde)
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü
Mahmut ÖZER
(Teşrif Etmeleri Halinde)
Milli Eğitim Bakanı

PANEL

Dr. Işıl BOY ERGÜL (Moderatör)
ETZ, TeacherX, Aron Teknoloji Kurucusu
Doç. Dr. Yavuz SAMUR

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı
Doç. Dr. Aylin TUTGUN ÜNAL
Üsküdar Üniversitesi 
Öğretim Üyesi
Akan ABDULA

FutureBright Group
Kurucusu

KAPANIŞ KONUŞMALARI

Alp KÖKSAL
Khan Academy Türkiye Direktörü
Kader KOÇ
YETEV Okulları Eğitim Teknolojileri Yöneticisi

PROGRAM

22 EKİM Cumartesi Saat 09.00

AÇILIŞ KONUŞMALARI

PANEL

1. OTURUM (ATÖLYELER/SUNUMLAR)

Akıl ve Kalp Sosyal Duygusal Öğrenmede buluşur. Bu buluşmayı konuşacağımız atölyemize sizleri de bekliyoruz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Sunumuzda oyunlaştırmanın ne olduğu, nasıl uygulandığı, hangi alanlara entegre olduğu ve kurguda dikkat edilmesi gerekenlerin neler olduğu sorularının cevaplarını içeren paylaşımlar yapacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Plickers uygulamasıyla yüz yüze quizlerinizi ve/veya anketlerinizi interaktif hale getirmek istemez misiniz?

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

PowerPoint sadece sunum hazırlamaktan ibaret değil; soru da hazırlayabilirsiniz. Bu atölyede yeni nesil soru yazma teknikleri üzerinde bir çalışması yapacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Artık yeni bir hikâyenin içindeyiz. Bu yeni hikâyede, gerçek öğrenme herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde ve biz kiminle istersek onunla gerçekleşiyor. Eylülden Haziran’a kadar oturduğumuz sınıf arkadaşlarıyla ya da aynı öğretmenle değil! Daha da önemlisi, bu hikâye bizim seçtiklerimizi öğrendiğimiz bir hikayedir, bizden istenenleri değil!

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Hazır kahvelere benzer şekilde, 5’i 1 arada eğitim olabilir mi? Sorgulama Topluluğu Modeli ile olur…Öğrenme ve öğretme sürecinde herkesçe kritik öneme haiz 3 elementin kesiştiği, fakat bu kesişimin çarpan etkisi yaparak 5-6 farklı ve etkili öğretim türünün yaşanmasına yol açtığı bir model…

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Bu eğitimle yaratıcı özgüveninizi geliştirmeye odaklanıp, çılgın fikirlerinizi hayal edip, test etmek ve yeniden tasarlamak ister misiniz?

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

21.yy becerilerini ve müfredatı destekleyecek şekilde uzay bilimleri eğitimi artık ihtiyaç haline gelmiştir. Öğrencilerimiz için planlanan uzay bilimleri, uzay teknolojileri hakkında NASA destekli eğitim materyalleri ve yapılandırmaca yaklaşımla uygulanan öğretim programını birlikte inceleyeceğiz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Özellikle erken çocukluk ve ilkokul kademesi için kurmaca masallar ve hikâyelerin önemi çok fazladır. Bu anlatıcı öğretilerin kullanılması, çocuklara kadim medeniyetlere seyahat etme ayrıcalığı tanıyacaktır. Biz de atölyemizde çocukların kalbine uzanacak eğlenceli ve düşündürücü sinopsisler içeren bir çalışma yapacağız Masal iskeletleri oluşturacak ve doğaçlamanın kümülatif sırrına erişip anlatı sanatının gizemiyle demleneceğiz. Çocuklarla birlikte masallar üzerinden çıktığımız bu maceralı yolculuğumuza eğlence katarak temellendirilmiş bir örüntü sayesinde zihinlerden çok kalplerde var olacağız. Doğaçlama kurgularımızı dijital dünyaya aktararak soyutsal izlenimleri somutsal öğelere taşıyacağız. Kurgusal izlek kahramanlarımızı hayal edip absürt, yaratıcı, eğlenceli bir konseptte dijitale aktaracağız. Masal simülasyonu ile hayali kahramanlarımızı tematik olarak oluşturup, renklendirip, konuşturacağız. Kırmızı halınızı hazırlayın. Balkabağını yanınızdan eksik etmeyin. Emniyet kemerlerinizi bağlayın. Kırmızı halıda balkabak prensesi Havva Bozan ve küçük mavi kanatlı sarı benekli ejderha Uğur Tutkun ile enfes bir maceraya hazır mısınız?

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Yeni dünya düzeninde Metaverse (Öte Dünya) kavramını kendi eğitim sistemimize nasıl entegre edeceğimizi düşünürken tüm teknolojik aksamlar bize Metaverse kavramının Dil eğitiminde etkin rol alacağının işaretini vermiyor mu? Bu bağlamda Yabancı Dil mi Metaverse’e evrilecek yoksa Metaverse dünyası mı yabancı dil öğrenimine ışık tutacak? Can alıcı bu konuyu ele alırken dil öğrenimi ve Metaverse kavramlarını eşleştirmeye çalışacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

İnternetin gelecekteki hali olarak düşünülen Metaverse hayatımızda hızla yer ediyorken durup düşünmeye ve biraz da yaratıcı fikir üretmeye ne dersiniz? Bu atölye ile Metaverse üzerine düşünüp çeşitli yaratıcılık etkinlikleriyle zihnimizin sınırlarını aşmayı hedefliyoruz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Her öğretmen hikâye okur ama bazıları hikâyenin içine katıp götürür ve öğrenmeyi renklendirerek öğrencilerin yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlar. Hikâye anlatıcılığının kapısını aralayacağımız bu atölyede hikâye anlatma sanatına dair temel adımları deneyimleyeceğiz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Bu çalışmada metaverse ortamında yapılacak eğitimin sürdürülebilir olmasının ne anlama geldiği ve bunun nasıl sağlanabileceği konularına değinilecektir. Bu amaçla NaraXR tarafından geliştirilen ürünlerden ve dünyadaki farklı firmalardan örnekler verilecektir.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Teknolojinin okullarımıza, evlerimize kısaca hayatımızın her anına girdiği bir dönemde Autodesk tarafından sunulan basit, çevrimiçi 3B tasarımlar yapabileceğiniz bir uygulama olan Tinkercad öğrenciler, öğretmenler, tasarımcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Tinkercad uygulamasını masaüstü bilgisayarınızla kullanabileceğiniz gibi tabletinizle de rahatlıkla kullanabilir, tasarımlarınızı yapabilirsiniz. Biz de bu atölyede 3 Boyutlu tasarımları hayatımıza nasıl entegre edebiliriz? Sadece entegre etmekle kalmayıp bu tasarımları nasıl üretebiliriz? sorularının cevaplarını bulmayı amaçlıyoruz. Ve en çok da kendi ürettiğimiz ürünleri kullanmanın zevkine varmak istiyoruz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

2. OTURUM (ATÖLYELER/SUNUMLAR)

Gelecek artık dibimizde ve dijital dönüşümle birlikte yeni teknolojiler her gün hayatımıza girmeye devam ediyor. Metaverse teknolojileri de son zamanlar da en çok duyulan kelimeler arasında yer alıyor. Bu sunum da, gençlerin bu teknolojileri anlamasını sağlayacak bilgiler aktaracağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Hyflex Modeli ile ilgili bilgilerin aktarılacağı bu sunumda, bu modelin birleşenlerini, tasarım örneklerini ve kendi öğrenme ortamlarımıza uygulanabilirliğine dair örneklerden bahsedilecektir.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Dünya İklimi Simülasyonu Oyunu, hayali bir uluslararası iklim zirvesine dayanan rol yapma oyunudur. Dünya’nın sıcaklığını 2 derecenin altında tutabilmek için farklı vaatlerde bulunan temsili delegeler, sundukları iklim stratejilerinin uzun vadeli etkilerini test etmelerini ve görselleştirmelerini sağlayan C-ROADS adlı çevrimiçi bir simülatör kullanırlar. Bu çalışma ile katılımcılar temsil ettikleri ülkelerin küresel iklim değişikliğine çözüm üretebilmek için atmaları gereken eylemleri keşfederler.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

İster sınıfta isterseniz çevrimiçi ders yapın; ister ev çalışması hazırlayın. Nearpod ile etkili öğrenme ortamı oluşturmak ve hızlı geri bildirimde bulunmak mümkün.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Öğrenmek yenilenmektir, öğretmek ise tazelenmek…

Öğrenme ve öğretim deneyimlerimizde köklerimizle beslenmek ve köklerimizden STEM ile yapraklara ulaşıp meyve vermenin yollarını arıyoruz. Yeniçağda yenilikçi öğretim yaklaşımlarını nasıl tecrübe ediyoruz ve gelecek çağa hangi yeni yaklaşımları taşıyoruz?

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Çocuklarımızın 21. Yüzyıl becerilerini daha aktif kullanmalarının vakti gelmedi mi? Öğretmenlerimizin belki de çok aktif olarak kullandıkları bazı uygulamaların çocuklar tarafından yeteri kadar kullanılmadığını bundan dolayı da verimli ders işleme ortamı sağlanamadığını düşünüyorsanız sizleri de bu sunuma bekleriz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

İngilizce öğrenimi sürecinde yeni teknolojilerin önemi gittikçe artmakta ve mevcut yöntemlerin yerini almaktadır. Örneğin, İngilizce öğretmek için Bornig ders kitaplarını ve yöntemlerini kullanmak yerine VR ve AR kullanabilir, içerikler oluşturabilir ve uygun fiyata sınıflarda uygulanabilir. Atölyemizde bu konu üzerinde çalışacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Dâhilerin not tutma tekniği Zihin Haritaları; Zihin haritası, bir diğer ismiyle mind map, düşüncelerinizi ve bilgilerinizi gruplandırmaya yarayan bir tekniktir. Derslerde, toplantılarda başlıkların ve konuların tamamını görebileceğiniz şekilde bir tekniği öğrenmeye var mısınız? Bir sayfa üzerinde birçok bilgiyi görebileceğimiz ve basitçe hafızaya alabileceğimiz zihin Haritası tekniğini, hem kağıt kalemle hem de dijital ortamda keşfedeceğiz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Atölyede; eğitim ortamlarında yapay zekânın kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturularak, yapay zekanın eğitime entegre edilmesi üzerinde durulacak ve yapay zeka temelli web araçlarının uygulaması gerçekleştirilecektir.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Çocuklarımızın büyüme sürecinde en heyecanlandığımız zamanlardan biri de doğum günleri oluyor. Peki Montessori sınıflarında bu heyecanı nasıl yaşıyoruz? Atölyemizde uygulayacağımız seremoni ile hep birlikte görelim.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Atölye TÜBİTAK 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204 B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına hazırlanmak isteyen öğretmenlere yönelik olarak düzenlenecektir. Atölye her branştan öğretmenin katılımına açık olacaktır. Proje kurgulanmasına yönelik örnekler üzerinden uygulamalı olarak çalışma gerçekleştirilecektir.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Bu sunumda eğitimin genel tarihi, amaçları ve dönüşümünden bahsedilerek metaverse ve bağlı teknolojilerinin eğitimde gerçekleştirebileceği dönüşümler anlatılacak ve can alıcı sorulara cevaplar aranacaktır.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Hikâye insanla insan da hikâye ile başlar var olmaya…Sadece kapaklar arasına sıkışmış kitaplarda değildir hikâye… Dinde ve tarihte, insanda ve eşyada, geçmişte ve gelecekte hep hikâye vardır. Başka hikayeler okuyan ve dinleyen kendi hikayesini daha iyi anlar. Kendi hikayesini daha iyi yönetir. Dinleyerek anlamayı, anlayarak anlatmayı öğrenir. Hikâyenin geçmişten geleceğe yolculuğunu birlikte izlerken; gelecekte nasıl bir hikayeyle var olmak istediğimizi birlikte fark edeceğiz. Geleceğin hikayesine birlikte yürüyeceğiz…

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Türkçe dersi ile Yaratıcı Drama yöntemi birleştirilerek ‘İsimler’ konusu için ders içeriği nasıl hazırlanır sorusuna cevap bulacağız. Bu atölye sayesinde hem ders içeriği zenginleştirme konusunda hem de Yaratıcı Dramaya dair teknikler konusunda fikir sahibi olacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

3. OTURUM (ATÖLYELER/SUNUMLAR)

Atölyemizde katılımcılara çoklu öğretim tasarım ilkelerini tanıtacak ve sonrasında bu ilkeler doğrultusunda bilişsel yük kuramına dikkat ederek materyal geliştirme çalışması yapacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

10 adımda oyunlaştırılmış ders planı nasıl oluşturulur? Hangi adımlara dikkat edilmelidir? Bu soruların cevaplarını atölyemizde bulabilirsiniz. Atölyemizde ayrıca oyunlaştırılmış bir ders planı örneği inceleyeceğiz ve katılımcılarımızla birlikte adım adım bir mini plan taslağı hazırlayacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Dünya İklimi Simülasyonu Oyunu, hayali bir uluslararası iklim zirvesine dayanan rol yapma oyunudur. Dünya’nın sıcaklığını 2 derecenin altında tutabilmek için farklı vaatlerde bulunan temsili delegeler, sundukları iklim stratejilerinin uzun vadeli etkilerini test etmelerini ve görselleştirmelerini sağlayan C-ROADS adlı çevrimiçi bir simülatör kullanırlar. Bu çalışma ile katılımcılar temsil ettikleri ülkelerin küresel iklim değişikliğine çözüm üretebilmek için atmaları gereken eylemleri keşfederler.

(Bu atölyeye Dünya İklimi Simülasyonu (World Climate Simulation) Atölyesi’ne katılım sağlamış öğretmenlerimiz katılabilir)

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Sunumumuzda Yenidoğu Okulları Başakşehir kampüsünde yürütülen teknoloji takımı çalışmaları hakkında bilgi verilecek ve yarışma sürecinde edinilen deneyimler paylaşılacaktır.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Dijital evren deneyimini işin uzmanından öğrenmeye hazır mısınız? Daha önce kimse onlara bu soruyu sormadı. Bu kez bu evrenin içine doğan bir konukla farklı bir paylaşıma şahitlik edeceğiz. Metaverse evreninin yalnız kullanıcı değil, şekillendirici/yaratıcı olan genç bir öğrencimizle dijital dünyanın derinlerine iniyoruz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Bu atölyede ders içeriklerini eTwinning proje çalışmaları destekli olarak ilerletmek ve proje tasarımlarının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi vermek amaçlanmaktadır. Çalışmada katılımcılarla örnek proje tasarımları yapılacaktır

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

3D kalem kullanımının öğretimiyle birlikte interaktif bir şekilde materyaller oluşturulup ders ile ilgili bazı kazanımlar modellendirilecektir. Bu modeller ile dersi drama ile buluşturup yaparak ve yaşayarak öğrenmenin kalıcı hale gelmesi amaçlanmaktadır. Dolayısıyla derslerinin daha eğlenceli ve etkileşimli işlenmesini hedefleyen öğretmenleri atölyemize bekliyoruz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Deck.Toys aracını kullanarak eğlenceli sınıflar oluşturmak, ders sunumlarının, verilen ödevlerin eğlenceli hale getirmek, öğrencilerin dikkatini ve ilgisini çeker. Öğrencilere farklı yollar sunarak kendi hızlarında ilerlemelerine olanak sunar. Belirli bir yol üzerinde görevler tanımlanabilen bir ekranda içerikler geliştirilir.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Öğretmenlerle Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi…

‘Bir şeyi o şey yapan şey nedir?’ sorusuyla sokratik yöntemi kullanarak öğretmenlerle beyin fırtınası ve tartışma yapacağız.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

STEM eğitimi disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbiriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir. Atölyemiz, STEM ekseninde ve disiplinlerin birbiriyle entegrasyonunu hedefleyerek Matematik ve Fen Bilimleri kazanımlarıyla hazırladığımız bir çalışmasıdır.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

Velilerimizle iletişim kültürümüzü geliştirmeyi hedefleyen bu atölye çalışmasına sizleri bekliyoruz.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

YEGAM öğretmenler, öğrenciler, yöneticiler ve veliler başta olmak üzere pek çok kesime eğitimler düzenler. Zira hepimizin bildiği gibi, nitelikli bir eğitim için tüm paydaşların bilinçlenmesi ve özveride bulunması gerekir. Eğitimde nitelik, bir ortaklık meselesidir.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

E-Portfolyo, temelde öğrenci başarısındaki gelişimin bütünsel olarak izlenebilmesini sağlayan bir durum belirleme ve değerlendirme aracıdır. Öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerini izlemeleri ve süreçte aktif rol almalarını sağlayarak, bağımsız öğrenen bireyler olarak gelişmelerini destekler. Bu atölyede Google Sites üzerinden örnek bir e-portfolyo tasarımı yapılarak, uygulamanın sınıflarda etkili bir öğrenme ortamı yaratmak için nasıl kullanılabileceği ele alınacaktır.

KATILIM VE ÖN ŞARTLAR »

KAPANIŞ OTURUMU