Programın Başlamasına Kalan Süre
Eğitimin Geleceği; Dijital Dönüşümle Eğitim Dünyamız Bir Evrene Dönüşüyor...
Dijital çağın gerektirdiği becerilerle kadim kültürü birleştirmek, öğrencilere çağın ihtiyaçlarına uygun yetkinlikler kazandırmak büyük bir sorumluluk ve beceri gerektirir. Eğitimciler için, bu vizyonu anlamak ve uyum sağlamak sadece bir fırsat değil, aynı zamanda kendi dönüşümünü yönlendirme şansıdır.
YETEV Okulları olarak, bu dönüşüme hazır olmak ve katkı sağlamak için çaba sarf ediyoruz. YETZ’23 etkinliği ile 21 Ekim'de dijital dönüşümü daha yakından takip etmeyi hedefliyoruz.
Zirve Hakkında
EĞİTİMDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM: GELECEĞİ ŞİMDİ ŞEKİLLENDİRİN!
Eğitim dünyasının geleceğini, konuşmak, yeni ufukları keşfetmek ve dijital dönüşümün eğitimdeki önemini daha iyi anlayabilmek için “Dijital Dönüşüm ve Eğitimin Geleceği” temalı zirvemizde buluşuyoruz.
Her gün, her saat ve hatta her dakika daha da büyüyen ve peşinden bilinmezlikleri sürükleyen bir evrende kaybolmadan ilerleyebilmek için eğitim dünyamızı da aynı hızla şekillendirmeli ve dönüştürmeliyiz. Bu dönüşüm için dijital araçlar en önemli destekçilerimiz haline gelmiştir. O halde bu yönde gerçekleşen yeniliklere değişimlere ve bizi de kuşatan dönüşümleri gözlemlememiz, onlardan faydalanmamız hatta geliştirmemiz gerekiyor. Hem öğrendiğimiz hem öğrettiğimiz bir çağın içerisindeyiz.
Bir yandan öğretmenlere zaman kazandırmak ve iş birliği yapmalarına yardımcı olmak anlamında, teknolojinin sınırsız destekleme gücünden faydalanmak hem de öğrencilerin yaşadığı dijital çağ ile yollarımızı kesiştirmek yeni motivasyonumuz olmuştur.
Farklılaşan dünyada farklılaşarak ilerlemek, geleceğin bugünden sunulduğu bir evrende dijital kültürü bilgiyi ve doğru amaçları sahiplenmemizi gerektiriyor. Eğitim kurumunuzu farklılaştırarak, öğrencilerin ve velilerinin tercih sebebi olabilirsiniz.
Eğitimde dijital dönüşüm kısa sürede gerçekleşecek bir süreç olarak algılanmamalı; uzun soluklu bir maraton olarak görülmelidir ve bu süreç profesyonel/akademik çevreler tarafından yönetilmeli ve yönlendirilmelidir. İşte bu yolculukta ilerleyebilmek için sizi bu değerli etkinlikte yer almaya davet ediyoruz.
Etkinliğe katılabilmeniz için öncelikle kayıt formunu doldurmanız ve etkinlik günü de kayıt masasından yaka kartınızı alırken ilgili görevliye kaydınızı onaylatmanız gerekmektedir.
Kayıt formunu doldurduktan sonra program ile ilgili detaylı bir kısa mesaj ve e-posta göndereceğiz. Bu nedenle bilgilerinizi girerken doğruluğundan emin olmanız önem taşımaktadır.
AÇILIŞ KONUŞMALARI
Hayati OKTAY
YETEV Okulları Genel Müdürü
Necmeddin Bilal ERDOĞAN
YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı
Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR
(Teşrif Etmeleri Halinde)
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü
Prof. Dr. Yusuf TEKİN
(Teşrif Etmeleri Halinde)
Milli Eğitim Bakanı
KONFERANSLAR
Dr. Ali Taha KOÇ
Turkcell Genel Müdürü
Dr. R. Erdem ERKUL
Cerebrum Technologies Kurucusu
Prof. Dr. Tufan ADIGÜZEL
Özyeğin Üniversitesi – Öğrenme ve Öğretme Ofisi Direktörü
PANEL
Doç. Dr. Şebnem ÖZDEMİR
İstinye Üniversitesi
Veri Bilimi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı
Dr. Işıl BOY ERGÜL
TeacherX Kurucusu
Dr. Mehmet Akın BULUT
İbn Haldun Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi
Abdulkadir Özbek
Yapay Zeka Politikaları Derneği YK Üyesi
PROGRAM
21 EKİM Cumartesi Saat 09.00
PANEL
Dr. Işıl Boy Ergül – TeacherX Kurucusu
Doç. Dr. Şebnem Özdemir – İstinye Üniversitesi – Veri Bilimi Bölüm Başkanı
Abdulkadir Özbek – Vizyon Koleji Kurucusu , Yapay Zeka Politikaları Derneği YK Üyesi
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akın Bulut – İbn Haldun Üniversitesi – Eğitim Bilimleri Fakültesi
ATÖLYELER OTURUMU
Eğitimde Yapay Zekâ Teknolojisinin Kullanımı olgusunun ele alınacağı bu atölyeye, eğitim ve öğretim süreçlerinde yapay zekâ teknolojisinden yararlanmak isteyen öğretmen, eğitmen, yönetici ve ilgi duyan herkes katılabilir.
Dijital Teknoloji Liderliği olgusunun ele alınacağı bu oturuma, eğitim yöneticileri ve ileride okul yönetiminde rol almak isteyen herkes katılabilir.
Dijitalleşen dünyada eğitimin geleceğini konuşacağız.
Sanal laboratuvarlar, simülasyonlar, animasyonlar, interaktif videolar ve daha fazlasını keşfedeceğiz.
In this session, we’ll go thorugh real-world examples and experience and demonstrate how digital resources and lesson design can enrich your teaching practice.
Günümüzde bireyin temel motivasyonu dünya ile eş zamanlı olabilmektir. Bu noktada dünya bütünleşirken aynı zamanda bireye doğru da yerelleşmektedir. Daha demokratik ve eşitlikçi bir zemin sağlayan dijital kütüphaneler ve kitaplar da bu yerelleşme yani mikronize olma sürecinde hem bilginin üretimi hem de tüketimi noktasında daha da büyüyerek ve zenginleşerek yoluna devam edecek gibi görünüyor.
Bu atölyede, Genially’nin temel işlevlerini ve yaratıcı potansiyelini konuşacağız. Ayrıca iletişim ve görsel tasarım becerilerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapacağız.
HızlıGo ile hızlı okuma etkinliği gerçekleştireceğiz.
Etkinlikle göz kaslarımızı geliştirecek egzersizler yapacağız.
Bu Atölyede Plickers, Canva, Padlet, Wordwall gibi dijital araçlar tanıtılacaktır.
3D Tasarım programı Tinkercad hakkında konuşacağız.
Her öğretmen hikâye okur ama bazıları hikâyenin içine katıp götürür ve öğrenmeyi renklendirerek öğrencilerin yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlar. Hikâye anlatıcılığının kapısını aralayacağımız bu atölyede hikâye anlatma sanatına dair temel adımları deneyimleyeceğiz.
Eğitimde proje geliştirmenin önemini ve pratiğe dökülen faydalarını birlikte deneyimleyeceğiz.
Öğrenmeyi Dijitalleştirme: Derslig ile Eğitimin Geleceği atölyesinde Öğretmenler Oyunlaştırma Araçlarıyla ders tasarımı yapabilecek. Derslig öğrenme platformu ile etkileşimli dersler tasarlayabileceksiniz.
Dijital dönüşüm sürecinde Okulistiğin öğretmen,öğrenci ve veliye kattıklarını konuşacağız.