13.30-14.30 | Eğitimde Yapay Zekâ Teknolojisinin Kullanımı

Eğitimde Yapay Zekâ Teknolojisinin Kullanımı olgusunun ele alınacağı bu atölyeye, eğitim ve öğretim süreçlerinde yapay zekâ teknolojisinden yararlanmak isteyen öğretmen, eğitmen, yönetici ve ilgi duyan herkes katılabilir.

 

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Atölye genel pedagoji bilimi çerçevesinden hazırlanmıştır.

 

Atölye İçeriği: Bu atölyede genç konuğumuzla metaverse, dijital evren, sanal ve gerçeklik üzerine bir sohbet gerçekleştireceğiz. Dijital dünyayı ondan dinleyecek, bu dünyanın duygu dünyasına yansımalarını keşfetmeye çalışacak, biriktirdiği hatıraların izini sürecek, kullandığı lisanı anlamaya çalışacak, ruhunda ve zihninde olup bitenleri anlamaya çalışacağız. Elbette bu sohbet dijital bir göçmenle dijital yerli arasında gerçekleşecek. Sohbetin ardından “biz yetişkinler(!)” sohbetten heybemize kalan bir soru üzerinde kurmaca yazın deneyimi yaşayacağız.

 

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?

Bu atölyeye, öğretmenler, okul yöneticileri, eğitimciler ve eğitim teknolojisi uzmanları gibi eğitim sektöründe çalışan herkes katılabilir.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:

Atölyeye katılmak için taşınabilir bilgisayar gerekmektedir.

 

Atölye Süresi: 60 dakika

Atölye Kontenjanı: Katılım maksimum 50 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcısı: Doç. Dr. Ali Murat KIRIK (Marmara Üniversitesi)

Atölye Uygulayıcısı

DOÇ. DR. ALİ MURAT KIRIK

Doç. Dr. Ali Murat Kırık, 1986 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2004 yılında Özel Bilgi Lisesi’ni birincilikle tamamlamış ve 2008 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nü birincilikle bitirmiştir.

2009 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başlamış, 2010 yılında “IP Televizyon Yayın Teknolojisi” adlı yüksek lisans tezini tamamladıktan sonra Aynı yıl içinde Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır.

Ali Murat Kırık, 2013 yılında “Yeni Medya Çağı Çerçevesinde Türkiye’de Televizyondan İnternete Dönüşüm ve Sosyal Paylaşım Ağlarında Gençlerin Konumu” adlı teziyle doktorasını tamamlamış ve Yardımcı Doçent olmuştur.

2018 yılından beri Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Doçent olarak çalışan Ali Murat Kırık; Yeni Medya, Televizyon Teorileri, Yeni Medyada Yayıncılık Uygulamaları, Sosyal Medya derslerini vermektedir. Aynı zamanda Milat Gazetesi’nde teknoloji ve eğitim yazarlığı yapmakta olup Türkiye Gazetesi’ndeki ‘Geniş Açı’ köşesinde de ayda bir teknoloji üzerine yazılar yazmaktadır. Ali Murat Kırık; ulusal medyadaki televizyon, dergi, gazete ve haber ajanslarına sosyal medya, yeni medya, dijital iletişim ve siber güvenlik alanında demeçler vermektedir.