14.00-15.30 | ‘Yardımseverlik’ Kavramı Üzerine Felsefi Soruşturma

Etkinlikte uyaran olarak kullanılacak resimli hikâye kitabının adı; İyi Yürekli Dev Memo

Sunum Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Çocuklar İçin Felsefe

Sunum İçeriği: Katılımcıların atölye sürecinde birbirleriyle daha kolay iletişim kurabilmeleri açısından başlangıçta bir tanışma gerçekleştirilecek. Bu ise bir ısınma oyunu oynayarak yapılacak.

 

Devamında ‘yardımseverlik’ kavramı tartışılacağından dolayı yardımseverlik temalı 3 aşamalı ‘labut oyunu’ oynanacak.


Daha sonra felsefi soruşturma etkinliğine başlanacak. İyi yürekli Dev Memo hikâyesi okunarak içerisinde oluşturulan sorular üzerine düşünülecek ve tartışılacak. Kitap aracılığıyla yardımseverlik, almak, vermek, iyilikseverlik ve fedakârlık kavramları değerlendirilmiş olarak soruşturma tamamlanacak.

Sürecin en sonunda ise değerlendirme kısmı başka bir etkinlikle yapılacak. Etkinliğimiz, katılımcılarda ‘yardımseverlik’ kavramının etkinlik öncesi ve sonrası neler düşündürdüğüyle ilgili olacak.

Böylelikle 1 saatlik felsefi soruşturmamızı sonlandırmış olacağız. Bu süreci uyaran kitabımızı kullanmanın ve soruların derinliklerine inmenin yanında drama tekniklerini de kullanarak (ısınma oyunu, kavrama oyunu ve değerlendirme oyunu) daha keyifli hale getirmeye çalışacağız.

 

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz? Konuya ilgili tüm eğitimcileri bekliyoruz.

Sunuma Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler: Ön hazırlık gerekmemektedir.

Sunum Süresi: 60 dakika

Sunum Kontenjanı: Katılım maksimum 15 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcısı

Duygu DUDU

1993 Erzurum’da doğdum. Okul hayatımı Erzurum’da tamamladım. Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü okudum ve üniversite okurken Pedagojik Formasyon Eğitimimi tamamladım. 2016 yılında lise kademesinde felsefe grubu öğretmenliği yaptım. Ancak asıl odağım felsefe tarihinden çok felsefi sorularla ilgilenmek olduğundan ve sorgulama sürecinin erken çocukluk döneminde atılacağını düşündüğümden Boğaziçi Üniversitesi’nde ve İbn-i Haldun Üniversitesi’nde Çocuklar İçin Felsefe Eğitmen Eğitimi aldım. Aynı zaman içerisinde İstanbul’da bir eğitim kurumunun ilk ve ortaokul kademelerinde çocuklar için felsefe öğretmenliği yaptım. Okul dışında oluşturmuş olduğum öğrenci gruplarımla beraber ofis ortamında ve online olarak çalışmalarıma devam etmekteyim. Çocuklara özen göstermek en önemli hedefim ve her zaman onlar için yeni şeyler üretmeyi amaçlıyorum. Yaratıcı drama alanının çocuklar için felsefeye katkılarının olduğunu düşündüğümden İstanbul Çağdaş Drama Derneği’nde drama eğitimi almaktayım.